Veganist? Oh boy!

Bijgewerkt: jan 2

Veganist? Oh boy!


Het is mij gelukt! Ik eet al een week lang geen enkel dierlijk product.


Hoe kom ik daar nu toch bij?

Wel, tijdens het lopen voelde ik dikwijls dat mijn voedsel mij zwaar op de maag lag ook al was er een verschil van een uur tussen de maaltijd en het lopen. Meer nog, na elke warme maaltijd had ik eigenlijk zin om een dutje te doen terwijl je van voedsel toch net een boost verwacht.


Ik reken mijzelf tot fervente vleesliefhebbers.


Hoe komt dat eigenlijk, vroeg ik mij af? Conclusie: vlees geeft mij echt een voldaan gevoel. Maar nu blijkt dat het verteren van vlees meer van mijn lichaam vraagt dan het verteren van veganistische producten.


Na amper een week zonder consumptie van dierlijke producten ligt mijn beschikbare energie vlak na de maaltijden al een pak hoger ligt. En dutjes? Die horen daar niet meer bij!


Snoep is ook één van mijn guilty pleasures.

Vermoedelijk zou ik zonder zoet mijn goede voornemens niet volhouden. Op mijn zoektochten naar ‘vegan-snoep’ stelde ik tot mijn verbazing vast dat veganproducten populairder zijn dan ik dacht. Bepaalde winkels doen zich zelfs de moeite om vegan producten in de kijker te zetten met groene prijsetiketten. Zo ontdekte ik op een snelle manier dat er ook behoorlijk wat producten voorhanden zijn waarvan ik niet het minste benul had dat ze puur vegan zijn.


Wat mij bijzonder motiveerde om het eens over een andere (eet)boeg te gooien was de documentaire ‘game changers’ op Netflix. Deze documentaire gaat over topsporters die vlees weigeren en toch topprestaties blijven leveren. De documentaire verduidelijkt eveneens de gevolgen van ons overmatige vleesconsumptie op het klimaat. Op wereldvlak is de broeikasuitstoot die de industriële veestapel veroorzaakt op zijn minst hallucinant.

Zeker het bekijken waard!


Ik hoop echt dat ik dat ik mij binnen afzienbare tijd veganist mag heten of toch minstens veganist/vegetariër want zo vang ik twee vliegen in één klap: ik voel mij beter en beter en ik lever (weliswaar een kleine) bijdrage aan het milieu.

0 keer bekeken