De voordelen van stoppen met alcohol drinken.

Bijgewerkt: jan 2


Zestien weken stoppen met alcohol drinken !

Waarom zou je dat nu in ’s hemelsnaam doen?


Ik ben een enorme piekeraar, iemand die veel denkt over gebeurtenissen uit het verleden of over wat de toekomst nog in petto heeft, you name it.


Alcohol kon mij, voor even dan toch, van die gedachten bevrijden en hielp mij om te ontspannen en om te relativeren.


‘The day after’ bleef ik helaas wel identiek dezelfde piekeraar.

Ik stond dus geen stap dichter bij het kunnen loslaten van gedachten die ik niet wilde toelaten.

Op de duur begon ik trouwens voor alle problemen iets te drinken om mij rustiger te voelen. Maar in plaats van minder zorgen te hebben kreeg ik er nog een pak bovenop zoals:

Hoe geraak ik veilig thuis na mijn nachtje uitgaan? Hoe herstelt mijn lichaam na zo’n roofbouw? Wat met mijn kinderen die niet het minste begrip hebben voor mijn kater en mij geen seconde de rust gunnen die ik zo broodnodig heb voor mijn herstel?

De hoeveelheid tijd die ik verloor met al het nadenken over al die zaken motiveerde mij extra om nu echt te proberen om eens voor een tijdje alcoholvrij door het leven te gaan.

(Ik deel graag met jou een video van Michael Niclaus, iemand die mij hierin inspireerde)Nu ik al een paar maand niets meer drink, ben ik niet opeens volledig veranderd van een piekeraar in een chill bill, maar ik hoef mij over veel zaken geen extra zorgen meer te maken. Ik kan ook helderder nadenken ook over mijn pieker momenten en ze aanvaarden om dan terug te keren naar de zaken die er op dat ogenblik toe doen.


De goesting om iets te drinken komt al heel wat minder in mij op. Ik kan er eens aan denken zo van: ‘Oh ja een drankje’ en het idee al na een paar seconden laten varen om mij dan gewoon verder te amuseren.


Ook het sporten voelt beter aan, mijn lichaam kan meer en het kan vooral beter ontspannen ’s avond waardoor ik beter en sneller recupereer (als dat geen voordelen zijn).


Natuurlijk moet iedereen zelf uitmaken of hij wel, niet of minder gaat drinken. Maar het doet deugd om te weten waarom je drinkt en wat je zoekt in alcohol.

Sommige mensen helpt het om de dag te verwerken, anderen om bepaalde emoties niet te moeten voelen.

Zo heb je natuurlijk snel een reden om elke dag iets te drinken.


Ik ben eigenlijk van het heel gevoelige type en door de drank kon ik heel wat emoties wegduwen. Door ze op dat moment niet te moeten voelen dacht ik dat ze ook weg waren.


Helaas!


Ze kwamen terug op momenten die ik niet zag aankomen en ze maakten mij nog onzekerder dan dat ik daarvoor al was.


In begin meende ik ook dat de ‘fun’ in mijn leven nu wel voorgoed voorbij was, maar ik voel dat ik nu veel meer van alles kan genieten. Ik ben rustiger en heb al iets meer geduld, vooral met mijn kinderen van 5 en 7 jaar.Wat zijn nu eigenlijk de voordelen stoppen met drinken? Mijn top 10 tips.


1 - Elke dag zo fris als een vis.

2 - Geen zorgen over veilig thuis geraken na een feest.

3 - Geen strijd tussen partners/vrienden over wie bob zal zijn.

4 - Geen spijt over jezelf de dag nadien.

5 - Geen vraagtekens over wat je nu precies gezegd hebt en tegen wie.

6 - Er bestaan op deze wereld wel degelijk lekkere alcoholvrije dranken.

7 - Geen valse beloftes die je toch niet zal kunnen (of willen) uitvoeren.

8 - Met een fris voel gevoel kunnen luisteren naar de kater verhalen van je vrienden.

9 - Geen bierbuik meer.

10 - Veel geld uitgespaard. Als life coach help ik anderen de motivatie te vinden om te kunnen stoppen met drinken. Neem gerust contact op voor een afspraak

0 keer bekeken