Zelfvertrouwen krijgen

Bijgewerkt: 21 nov 2019

Ken je dat gevoel? Op zoek zijn naar iets en niet weten naar wat.

Met dat gevoel heb ik lang rondgelopen. Ik wist dat ik verandering wou in mijn leven, maar welke? DE eyeopener kwam uiteindelijk van de loopbaanbegeleiding waar ik volledig ten einde raad dan toch maar aan deelnam.
COACH zou ik worden!


En ja… er stond een nieuwe zoektocht voor de deur. Welk soort coach wilde ik worden? De mogelijkheden leken wel oneindig.


Ik besloot te starten met één opleidingstraject en nam me voor gaandeweg uit te vlooien welke wegen ik verder zou willen bewandelen.


Zo spoelde ik als enige man aan in een klas met twintig dames. Shocking? In eerste instantie wel. Maar achteraf bleek net dat gegeven een zegen want ik heb héél het traject het andere deel van mijn mannelijke brein kunnen aanscherpen.


Als cursist kregen we de opdracht om elkaar zoveel mogelijk te coachen. Tijdens deze sessies ondervond ik welke effectieve impact de juiste vragen hebben op het verwerven van de juiste inzichten en oplossingen.


Samen met deze openbaring kwam ook mijn geloof! Ik geloof sterk in de kracht van coaching en wat ze met mensen kan doen. Meer dan ooit besefte ik dat dit mijn missie is.
Maar weet je, eigenlijk ben ik heel onzeker. Al bijna heel mijn leven worstel ik met een tekort aan zelfvertrouwen met uitstelgedrag en verlies aan motivatie als gevolg.


Herkenbaar?


Waar ik mezelf nooit van bewust was is dat mijn ‘zwakte’ (want zo heet dat dan) eigenlijk mijn sterkte is.


Als ervaringsdeskundige weet ik wat het betekent om onzeker te zijn en hoe het voelt als je niet meer te motiveren valt omwille van te weinig zelfvertrouwen.


Mijn opleiding reikte mij de tools aan om mensen zoals ik vooruit te helpen.

De goesting om anderen te helpen en te luisteren naar hun verhalen is overduidelijk.


Ondertussen ben ik erachter gekomen dat ik het wil aanpakken op mijn manier: door echt mezelf te zijn en met de nodige dosis humor ( want geef toe, wat zouden we zijn zonder ?)


Heb jij het ook soms moeilijk om zelfvertrouwen te vinden? Misschien kan ik je helpen! 


0 keer bekeken